A recept nem bonyolult:
- 1 tábla tejcsokoládé
- 1 tábla étcsokoládé
Ez kell a bonbon kérgéhez. Ezeket gőz fölött olvasztom meg együtt. Én ebben hiszek, nem a mikrozásban....
Két tölteléket találtam ki:
Gesztenyés:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 ek porcukor
- rumaroma vagy sütőrum
Túrós:
- 25 dkg túró
- 2 ek porcukor
- 5 dkg vaj
- fé narancs héja és leve
A művelet viszont kicsit körülményes. De karácsonykor nem érdekelt, így neki láttam. Az első és legfontosabb, hogy a jégkockatartókat olajozzuk ki. Én ecsettel dolgoztam végig, az a legjobb. Olaj csak azért kell, hogy a csoki ne ragadjon bele, és könnyen ki tudjuk a kész bonbont szedni a formából. Az olvasztott csokit ecsettel vittel fela formákra, viszonylag vastagon. Ezután a fagyasztóban hagytam megdermedni a csokit. Miután a tölteléket is beletettem, megint hagytam pihenni a fagyasztóban a fél kész bonbonokat. Legvégül megint ecsettel vittem fel a csokit a tetejére. Kb. negyed óra- fél óra múlva kész lettek a bonbonok...:)
És a praktika:
Miután kivettük a kész bonbonokat a fagyasztóból, ne szedjük ki őket a tartóból azonnal, mert a csoki megtörik. 5-10 percet hagyjuk szobahőmérsékleten, ezután mint a jégkockát, szépen ki lehet szedni a kész bonbonokat. Bármilyen forma jó, ez fantázia kérdése....
A végeredmény pedig önmagáért beszél: finom, házi, dekoratív....és benne van anya szeretete, törődése...:)
de jó, hogy megírtad!!! Kaptam egy bonbonkészítő formát drága anyósomtól, és még csak körvonalazódott bennem, hogyan használjam. Az ecsetes megoldást kitaláltam, de hogy olajozzam is...? Köszi a tippet! :)
VálaszTörlésBármikor! :) Bezzeg én nem kaptam formát... na de megoldottam! :)
Törlés