A fagyasztóban mindig van tengeri halfilé és hekktörzs. Sokáig tart, mire egy zacskó elfogy, mivel csak én eszek belőle. De magamnak annál változatosabban készítem el. Íme egy variáció:
A fagyasztott halfilét friss citromlével, sóval, borssal ízesítem, és hagyom pácolódni. Addig elkészítem a kapormártást. (nyáron mindig készítünk anyuval konyhakész fagyasztott kaprot. Ilyenkor jól jön. Megmossuk, aprítjuk és yoghurtos pohárban fagyasztjuk.). Margarint felolvasztok, liszttel fehér rántást készítek. Beleteszem a kaprot, végül felöntöm tejjel. Sóval, borssal ízesítem. Nem írok mennyiségeket, mert a mártás állagát mindenki másképp szereti. Én leginkább úgy, ha kicsit folyós, de testes....
Amikor elkészültem, egy vastagabb szelet kenyeret ledarálok aprítóval. Direkt nem zsemlemorzsát használok, hanem kenyérmorzsát...Imádom! Ebbe forgatom bele a halszeleteket, végül forró serpenyőbe teszem és pirosra sütöm. Köretnek bármi jó: sült krumpli, röszti, rizs, krokett, párolt zöldségek...én bármivel megeszem. :)
Gyors, könnyű, és hal, amit valljunk be őszintén, mi magyarok keveset eszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése