2013. január 7., hétfő

Házi pizza....

Bárki bármit mond, pizzát rendelni a legkönyebb. Egy ideig mi is ezt tettük. Házi pizza??? Ugyan már......
Mire én neki állok tésztát gyúrni, hagyjam megkelni az élesztőt, stb. Gyorsabb, ha rendelek. Na, itt a tévedés!!!!!
Kifejlesztettünk egy rém egyszerű pizza-tésztát, amire aztán bármit rá lehet pakolni. Nem kell keleszteni, hamar megsül, és nagyon finom. :)


Hozzávalók:
- fél kg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 tk só
- fél dl olaj

A lisztet a sütőporral, olajjal, sóval összekeverem. Annyi langyos vizet adok hozzá, míg "gyurma" állagú nem lesz a tészta (kb. 2 dl). Két részre osztom, és kb fél cm vastagra kinyújtom őket. Erre már jöhet a házi paradicsom szósz. Igen, merthogy nem ketchup kerül rá, és nem bolti szósz.
Ez sem olyan bonyolult. Anyósomtól és anyutól is szoktam kapni házi paradicsomlét. Ehhez már csak oregánót, bacsalikomot, sót, borsot és pár kerezd zúzott fokhagymát adok, majd összefőzöm, hogy kicsit besűrűsödjön. Paradicsomlé helyett szoktam konzerv paradicsomot leturmixolni. A hatás ugyanaz....
A feltét pedig bármi lehet.


A jó az egészben, hogy fél óra alatt elkészül vele az ember. Finom, saját készítésű és még olcsóbb is, mintha rendeltük volna. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése