....ami saját találmány. :))))
Történt ugyanis, hogy barátnőméket vártuk vendégségbe. Annak rendje és módja szerint elterveztem a menüt. Leves, főfogás, desszert. Igen ám, be is vásároltam, csak a desszert hozzávalóit felejtettem el megvenni. Így jobb a kobaktörés.
Már korábban is említettem, túró mindig van a fagyasztóban, hisz bármire fel tudom használni. Most is így tettem. Volt itthon ananászkonzerv, túró. Kell ennél több??? Így született meg az ananászos túrótorta Marianne módra. :)
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3 ek liszt
- 3 ek cukor
- fél cs sütőpor
- 2 dl habtejszín
- 250 gr túró
- porcukor ízlés szerint
- 1 ananászkonzerv
- étcsokoldé
A tojásból, lisztből, cukorból, sütőporból könnyű piskótát készítünk. Vagyis: a tojások sárgáját felhabosítjuk a cukorral, majd apránként beleforgatjuk a lisztet, sütőport és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Miután a piskóta kihűlt, az ananászkonzerv felét rátesszük.
A habtejszínt kemény habbá verjük, az ananász másik felét pürésítjük. Végül összekeverjük a tejszínhabot, a porcukrot, az ananászpürét és a túrót, ezt tesszük a piskótára. Az egészet reszelt étcsokival díszítjük. A legjobb, ha pihen minimum 1 órát a süti.
Isteni, nem bonyolult, nem is drága! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése