Édesanyám sokáig bármit is tett, nem tudott rávenni arra, hogy megkóstoljam az otthoni spenótfőzeléket. Aztán gellert kaptam, azóta pedig imádom. Az igazi mégiscsak az, amikor a kertben leszedem a spenótleveleket, megfőzöm, felaprítom, és úgy készítek belőle főzeléket. De ilyenkor télen erre elég kevés esély van....így marad a fagyasztott parajpüré. Anyutól viszont azt is megtanultam, hogy lehet feldobni azt a bizonyos parajpürét....
Mielőtt leírom az elkészítését, elmondom, hogyan esszük mi a spenótot. Ugyanis ezt többnyire tésztával fogyasztjuk. Mert laktató, olcsó, és gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
- 1 doboz fagyasztott paraj
- fél fej fokhagyma
- 1 fej hagyma
- Fél liter főzőtejszín
- 1 tojás
Tudom, nem szokás, de én így szeretem. Olajon lepirítok vöröshagymát, amikor már szép barnás színű, beleteszem a parajt és felengedem egy kevés tejszínnel. Hozzáadom a zúzott fokhagymagerezdeket, sózom, borsozom, szoktam hozzáadni fokhagyma-granulátumot is. Ennek ugyanis más íze van, mint a friss növénynek. Mikor megfőtt a spenót, felöntöm a maradék tejszínnel. Végül a forrásban lévő spenót-öntetbe beleteszek egy nyers tojást és gyorsan elkeverem. Hihetetlen gazdag ízt ad neki.
Ezt a szószt végül főtt tésztával keverem össze, és reszelt sajttal tálalom. Teli találat. Ha gyorsan kell összedobni valamit, ideális étel. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése