Vagyis spagetti húsgombóccal. Hogy miért? Mert nagyon úúúúúntuk a bolognai spagettit. Mindig is imádtuk a tésztát, főleg az olasz fajtákat, de nem szeretünk egy félénél leragadni. Az olaszoknál méltán híres ez az étel, Amerikában is szeretik, de itthon nem igen láttam sehol.... Nem tudom, miért. Viszont kíváncsi lettem rá. Az eredet receptet nem kerestem elő, saját kútfőből dolgoztam ki ezt a variácot. Természetesen úgy, hogy gyorsan elkészüljek vele. :)
Hozzávalók:
- 1 cs spagetti
- fél kg pulyka darálthús
- 3-4 ek zsemlemorzsa
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 dobos paradicsomkonzerv
A paradicsomkonzerveket a pucolt fokhagymával turmixgépben aprítom. Majd egy egy lábasban fel teszem főni, Sózom, borsozom, és provance-i fűszerkeverékkel szórom meg. Kb. negyed órán keresztül főzöm, amíg kicsit be nem sűrűsödik. Mialatt fő, a darálthúst összekeverem a zsemlemorzsával (én ezt otthon, száraz kenyérből készítem), sózom, borsozom, és ebbe is kerül a fűszerkeverékből.). A kezemmel jól összegyúrom, végül falatnyi golyókat formálok belőle. Ezeket száraz serpenyőben sütöm ki, amíg mindegyik oldalán szép piros nem lesz.
Régen azt hittem, nagyon macera az egész, én pedig nem szeretek a konyhában vesződni. De ha jól tervezünk, nagyon hamar elkészül. A lényeg, hogy a spagettinek való vizet tegyük oda. Aztán gyúrjuk össze a húst. Amíg az pihen, elkészítjük a szószt. Mire a szósz besűrűsödik, megformázzuk a húsgolyókat, és mire azokat kisütjük, elkészül a spagetti is. Maximum fél óra az egész! Kell ennél gyorsabb???? :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése